Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Boom

söndag 21 februari 2010
Alltså. Ärligt talat alltså.

Åre/Östersund har inte en möjlighet till ens en liten suck av en chans att anordna en tävling av den kalibern som vinter OS innebär. Vancouver är en storstad med drygt 5 miljoner invånare - under OS beräknas det antalet dubblas. Besökare, atleter, supportrar och annat löst folk kommer och går och äter och förlustar sig överallt. Den omsättning ALLA restauranger och nöjesställen har i Vancouver skulle vara nog för att helt ärligt stänga ner staden i ett halvår för att sen öppna upp och ändå ha gått med vinst.

Det är väl lite för att vara uppkäftig, för att vilja rulla med "de stora grabbarna" som man söker OS i Åre/Östersund, men någon sorts verklighetsförankring borde man ha. Har någon av de sökande politikerna ens tagit sig iväg på ett sånt här evenemang för att se vad det innebär? Det känns inte så.

Min lokalpatriotism i all ära, men det känns verkligen och jag menar verkligen som en omöjlighet att anordna något av den här magnituden i Jämtland.

/F

2 kommentarer to Boom:

Marcus sa...

Skulle vara intressant att se var vi skulle få de 37 miljarder kronorna ifrån iallafall! Är inte alls avundsjuk på er location just nu Scheike... Hoppas allt är kanon!:) /Willesgård

Erik sa...

nästan 5 miljoner människor i staden? Enligt wikipedia så var det 2009 ca 2.3 miljoner i hela regionen, alltså en kryddning med ca 2,7 miljoner det är bra.

jag tror östersund klarar OS :P